keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Ironman 70.3 Finland Lahti kisaraportti osa 1/2

Puolimatkalle valmistautuminen

Paljon on tullut kirjoiteltua treenaamisesta ja myös siitä miten itse kilpailussa on mennyt. Nyt ajattelin kuitenkin kirjoittaa myös kuinka valmistaudut ja mitä pakkaat mukaan puolimatkaa varten.

Hiilaritankkaus

Ekana mukaan pitää saada "pakattua" lisää hiilareita. Itsellä on ollut käytäntö 3pv tankkausta 1pv normi ruoka ja sit kisa. Eli nyt kun tuo Lahti Ironman on lauantaina niin tankkaaminen käsittää päivät tiistai, keskiviikko ja torstai.
Perjantai on sitten normi ruokavalio jolloin pahin hiilari ähky ehtii laskea.

Varusteiden pakkaus

Triathlon kisaan saa pakata ihan mukavan määrän tavaraa mukaan. Ja mitä pidempi matka niin sitä enemmän kamaa tai ainoastaan mukaan otettava ravinnon määrä vaihtelee.
Mutta tässä listaa tavaroista.

Ennen kisaa
Seuran lämmittelyasu
Tarrat pyörään ja kypärään
Ajanotto chip

Yleisesti koko kisaan:
Kisa-asu
Sykevyö
Garmin Fenix 5 kello


Uinti
Märkäpuku
Uimalakki
Uimalasit

Pyöräily
Pyörä valituilla kiekoilla ja pulloteline määrällä
Vaihtorengas, ketjunkorjausvälineet, teippiä, nippusiteitä, tarvittavat työkalut. (Voi halutessaan jättää pois)
Kypärä
Pyöräilykengät
Sukat
Numerovyö
Pyörätietokone, Garmin fr920xt
Kylmällä kelillä paitaa, takkia, hanskoja, varpaan lämmittimiä vois miettiä


Juoksuun
Kengät
Lippis

Muuta
Pumppu
Geelit
Juomat
Patukat, ym. syötävät



Kisan jälkeen
Vaihtovaatteet
Peseytymisvälineet
Palkkari
Hae omat varusteet vaihtopaikalta

Ironman 70.3 Finland Lahti


Perjantaina piti käydä jo vilkaisemassa Lahdessa näkymiä koska sääntöjen mukaan kisaan on varmistettava osallistumisensa joko torstaina tai perjantaina. Niin minä olin sitten liikkeellä perjantaina. Kyllä heti huomasi että on tullut oikeaan paikkaan kun Ironman logoja oli joka puolella.


Ekana etsin paikan missä pystyi ilmoittautumaan ja se paikka löytyi Sibeliustalon yläkerrasta.


Koska Ironman on kansainvälinen kilpailu täytyy jokaisella kisaajalla on voimassa oleva lisenssi. Lisenssejä on saatavilla kahdenlaisia joko yhden kilpailun ajan voimassa olevia tai sitten koko vuoden voimassa oleva. Koska minulla on tänä vuonna kolme kansainvälistä kilpailua niin olin hankkinut Suomisportin kautta koko vuoden voimassa olevan lisenssin. Älypuhelin aikaan tuo lisenssi kulkee mukavasti kännykässä. 

Ekana kun menin rekisteröitymään oli vastassa lisenssin tarkistus ja sen jälkeen täytyi allekirjoittaa Ironman-waiver, vasta tämän jälkeen pääsi itse rekisteröitymisjonoon. Kun oma aika tuli niin käteen lyötiin omasta mielestä tosi hieno reppu jonka sisällä oli Athletes guide, numerotatuoinnit, ajanotto-chip, uimalakki, kisanumero, T1 pussi, T2 pussi ja street wear pussi, numerotarrat pyörään, kypärään ja pusseihin. Nämä kun oli saatu niin käytiin vielä tarkistamassa että chip toimii ja ilmoittaa oikeat tiedot.

Sitten oltiinkin valmiita kilpailu infoon.

Kisainfo alkoi klo 17 ja kesti noin puoli tuntia. Infossa käytiin läpi asiat mitkä oli myös kerrottu Athletes guidessa ja tilaisuuden päätteeksi sai esittää kysymyksiä.



Sibeliustalolla oli urheilijoille tarjolla pasta party ruokailu joten kyllähän sitä täytyi käydä syömässä kun oli Lahteen asti ajeltu. 

Pakollinen kuva maalisuorasta

Lauantai ja kisapäivä

Yöpyminen tapahtui tällä kertaa kotona kun Lahteen oli vain tunnin matka. Jotenkin oli kyllä outoa laitella kotona tarroja paikoilleen ja pakata vaihtoalueen pussit kun yleensä tämä on tapahtunut jossain majoituksessa.
Aamulla suunnaksi jälleen Lahti ja tällä kertaa kaikkien kisatavaroiden kanssa. Normaalisti puolenmatkan kisa alkaa aamupäivällä mutta tämä Lahden kisa on eka kisa ikinä jossa lähtö on vasta klo 16, yleensä tosiaan ollaan jo maalissa tuohon aikaan. 
Nyt siis ehti hyvin ajella kotoa Lahteen ja viedä tavarat paikolleen ja silti jäi aikaa odottelulle.

Auto saatiin parkkiin Lahden linja-autoasemalle ja ihan pyöräily ja juoksureittien varteen josta Sibeliustalolle oli matkaa noin kilometri. Tarvittavat kamat oli pakattu valmiiksi oikeisiin pusseihin jotka vietiin vaihtoalueelle omalla numerolla merkattuun naulaan. Pyörä vietiin myös omalle paikalle joka löytyi omalla kisanumerolla. Pyöräpaikka löytyi mukavasti ekasta rivistä ja miltein rivistön päädystä, lisäksi paikka sattui olemaan sopivasti liikennemerkin kohdalla niin siitä sain lisämerkin itselle missä kohti pyörä on ja sen löytäisi siten nopeammin. Kannattaa siis katsella pyörän ympäriltä jotain ylimääräistä hyväksi merkiksi itselle.





Sininen pussi oli T1 vaihtoon tarkoitettu ja siihen laitettiin pyöräilyssä tarvittavat varusteet eli kengät, kypärä, numerovyö ja pari geeliä. Kun tullaan vaihtoon niin T1 pussiin tilalle laitetaan uinnissa käytetyt tavarat eli märkäpuku, uimalasit ja uimalakki. Punaisessa pussissa taasen oli T2 vaihtoon eli juoksuun tarkoitetut tavarat. Juoksukengät, lippis ja geelit. Vaihdossa tilalle tulee pyöräilyssä käytetyt kengät ja kypärä.

Vaihtoalue

Vaihtoalueella tulo ja juoksuun meno reitti

Uinnin päätepiste
Nyt kun kaikki tavarat oli viety omille paikoilleen ja oli myös tutkittu kuinka vaihtoalueella pitää liikkua niin oltiin täysin valmiita itse kilpailuun. Mutta siihen oli vielä pari tuntia aikaa niin ei muuta kuin odotellaan.

Itse kisan tarina tuleekin sitten seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti