maanantai 25. kesäkuuta 2018

Voihan vatsapöpö

Vatsapöpö sentään

Toiseksi viimeisen viikon Lahden Ironman-kisaan valmistavat treenit olivat sujuneet Juhannus perjantaihin asti todella hyvin. Juhannus perjantaina oli kunnon syömiset mutta olo alkoi iltapäivällä olla jo hieman väsynyt, mitä normaalisti ei ole tapahtunut. Eihän sit siinä vielä silleen ajatellut, tänään vaan nyt sitten on vähän väsy.

Seuraava yö olikin sitten yhtä vessassa ravaamista, vielä tässäkin tilanteessa kuvittelin että olen vain syönyt jotain mistä vatsa ei tykännyt ja se nyt tyhjenee ja sit ollaan taas normaali tilanteessa. Noh, eihän tässä näin käynyt. Aamulla vaivasi ruokahaluttomuus ja se vähä mitä sain syötyä oli hyvin vasten mielistä myös huono-olo ja heikotus vaivasi miestä.

Sohvalle nukkumaan kun en viitsinyt mennä herättelemään muuta perhettä. Siinähän se sohvan ja vessan välillä meni lauantai ja sunnuntai. Ruokahaluttomuutta, huonoaoloa ja väsymystä sitä se oli pari päivää. Ruokana meni hitaasti alas miltein pelkästään näkkileipää ja porkkanaa. 

Viikonlopun viimeistely treenit jäivät siis välistä ja niitä kun olin oikein odottanut innolla sillä siellä oli lauantaina oma triathlonkisa vähän perusmatkaa lyhyempi sekä sunnuntaina pitkä neljän tunnin pyöräily. Noh, nämä jäi nyt sitten välistä ja pakkolepoa tiedossa.

Kuten näistä Garminin seurantatiedoista hyvin selviää miten keho stressaantuu kun se tulee sairaaksi.

Perjantaina stressi alkaa jo hiljalleen nousta ja olo oli väsynyt

Lauantaina pöpö kunnolla päällä ja stressi oli sen mukainen

Sunnuntaina stressitaso edelleen korkealla ja olo oli huono


Leposykkeessä näkyy myös selvä kohouma, noin kymmenen lyöntiä



Tässä viikon verran stressikuvaajaa, nyt maanantaina selvä parannus tilanteeseen.
Tässä Emfit QS dataa pe-la yöltä
Ikävä kyllä Emfitillä en saanut tallennettua muita öitä kun tuli nukuttua sohvalla lauantain ja sunnuntai yöt.
Mutta kyllä tuosta perjantain kohdalla on selvästi normaalista poikkeavaa dataa tallennettu. HRV RMSSD on romahtanut samoin kokonaispalautuminen sekä palautumisen kokonaisala. Hermoston tasapaino on myös heittänyt sivuun, sykkeet on kohonneet ja myös hengitystiheys on noussut huomattavasti normaalista.

Valmentajan kanssa on nyt tullut juteltua päivättäin miten edetään. Kirvestä ei vielä ole heitetty kaivoon Lahden kisan suhteen mutta parantumista pitäisi alkaa tapahtua nyt nopeasti jotta tyhjentyneet energia varastot ehtisi täyttää kisaa varten. Mutta se ei onnistu ellei vatsa kovene pikavauhtia.

Nesteethän tällaisessa taudissa lähtevät kävelemään niin onneksi noista urheiluravinteista on myös tässä tilanteessa hyötyä. On nimittäin tullut juotua elektrolyytti pitoista juomaa eli suoloja imettyä paljon samoin tuli juotua palkkaria tuossa pahimpana aikana koska siitä saa vähän kaikkea mitä keho tarvitsee kun siitä lähtee kaikki pihalle.

Ei kyllä huonompaan väliin olisi tällaista tautia toivonut mutta parempi silti että tässä oli vielä viikko itse kisaan niin pieni toivo on että ehtii parantua. Vielä ei uskalla kovin kauas vessasta lähteä mutta olo on sentään parantunut huomattavasti ja stressitaso ainakin kertoo että hyvään suuntaan ollaan menossa.

Nyt jos olo tästä alkaa paranemaan niin pienen kehon aktivointi kävelyn voisi yrittää tänään tehdä, vaikka korttelin ympäri. Huomenna pitäisi lisäksi aloittaa kisaan tankkaaminen ja valmentajan kanssa täytyy tänään jälleen jutella millä tavalla kuluvan viikko vedetään jotta kisaan olisi mahdollista lähteä vai tuleeko ensimmäinen DNS (did not start) toivottavasti ei.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti