lauantai 10. tammikuuta 2015

Mistä kaikki alkoi


Kaikki lähti liikkeelle keväällä 2011. Edellisenä syksynä parisuhteeni oli päättynyt ja seuraava kesäloma töistä läheni uhkaavasti mutta minulla ei ollut mitään suunniteltua tekemistä loman ajaksi. Oli kaunis kesäpäivä kun ajelin silloisella Peugeot 207 autolla töitä kotiini ja mietin kovasti mitä sitä tekisi. Mieleeni tuli että voisin aloittaa jonkin harrastuksen jonka kautta samalla saisin itseni fyysisesti hyvään kuntoon. Sillä olen aina ollut hieman tukeva niin ajattelin että harrastuksen kautta se voisi onnistua. Olin katsonut dokumentin jossa joku englantilainen mies oli ollut erittäin ylipainoinen ja juoksuharrastuksen kautta hän oli saanut pudotettua painoaan erittäin paljon. Mietin kuitenkin että pelkkä juokseminen voisi olla tylsää pidemmän päälle. En enää muista mistä se idea sitten tuli päähäni mutta siinä kun ajoin autoni kotini parkkipaikalle ja pysäköin sen päätin että viimeistään 35 vuotiaana suoritan triathlonin teräsmieskisan eli Ironmanin.

Ironman, tuo mystinen kisa jota kaikki tuntuvat kauhistelevan aina kun joku nostaa triathlonin puheenaiheeksi. Kyseessähän on siis kolmen urheilulajin sitominen yhdeksi lajiksi. Tuossa legendaarisessa Ironman kisassa lajikohtaiset matkat ovat uinnissa 3,8km, pyöräilyssä 180km ja juoksussa 42,2km josta kokonaismatkaksi tulee 226km. Triathlon lajina on syntynyt 1970 luvulla Yhdysvalloissa. 

Paras legenda minkä olen lajin synnystä lukenut on että kaikkien näiden kolmen lajin edustajat ovat pubissa väitelleet kenellä on kovin kunto. Kuitenkin jokainen laji vaatii huipulla ollakseen kovaa kuntoa mutta kuitenkin hyvin erilaista kuntoa. Siinä he olivat päättäneet kolmestaan lähteä testaamaan asiaa. Kolme kaverusta uimari, pyöräilijä sekä juoksia olivat sopineet että seuraavana aamuna lähdetään matkaan. Tämä kaikki tapahtui Havajilla samoilla sijoilla jossa nykyään järjestetään Ironmanin maailmanmestaruuskisa vuosittain,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti