sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Triathlon kurssi ja ekat kisat

Talvi ja kevät 2012 meni sitten Jassun ja Pian valmennuksessa. Oli yhteistreenejä viikottain, uintia, kuntopiiriä, juoksukuntopiiriä, sisäpyöräilyä sekä tietenkin omatoimista harjoittelua laaditun viikko-ohjelman mukaan.

Yhteistreenit
Henkilokohtainen eka treeniohjelma


Kevät ja treenit kuluivat mukavasti hyvässä porukassa ja eka kisa läheni kovaa vauhtia. Vaikka tähtäin olikin Vantaan Kuusijärven kisassa joka järjestettiin 1.7.2012 tuli hieman aikaisemmin eteen Utissa varuskuntaurheilujoiden järjestämä pikatriathlon 12.5.2012. Jonne sitten lähdettiin oikein porukalla kokeilmaan triathlonia. Matkat olivat 500m/18,5km/5,5km.

Päivää ennen kisa sain hankittua vielä uuden hienon kisapyörän itselleni.

Uuden pyörän onnellinen omistaja
Uinti tapahtui tässä ekassa kisassa hallissa niin pärjättiin vielä ilman märkäpukua. Uinti sujui yllättävänkin hyvin ottaen huomioon että vielä vuotta aikaisemmin en ollut osannut uida. 500m meni aikaan 9min 18sek.
Nyt kun oli uusi hieno pyörä kisaa varten niin harjoittelu sillä jäi todella minimiin eikä sitä myöskään ehtinyt säätämään paremmin itselle sopivaksi ennen kisaa. Ja niinhän siinä kisassa sitten kävi että ketjut tippuivat matkalla mutta onneksi sain ne takaisin ja matka jatkui. Ketjun tippumista lukuunottamatta pyöräilykin sujui oikein mukavasti. Aikaa 18,5km meni 34min 32sek ja keskinopeuskin oli huima 32,14km/h. Pyöräilystä tultiin vaihtoalueelle jossa juoksukamat niskaan ja juoksemaan. Noh, sekään ei alkanut ilman kommelluksia sillä lähdin juoksemaan väärästä poistumisreitistä mutta onneksi järjetäjät neuvoivat nopeasti minulle oikean suunnan ja matka pääsi jatkumaan. Pyöräilyn jälkeen jalat tuntuivat todellakin rautakangille, juoksun alku oli siis mitä hirvittävin mutta eteenpäin silti mentiin ja kyllä se maali sieltä lopulta tuli vastaan. Aikaa juoksulla meni 28min 21sek ja matkahan oli 5,5km. Kokonaisajaksi vaihtojen kanssa tuli siis 1h 21min 11sek ja sijoitus oli 22/29.

Kisan jälkeen treenit jatkuivat taas pyöräilemäänkin pääsi uudella pyörällä nyt kovasti jonka sain säädettyä nyt paremmin itseäni varten. Vaan kauaa ei ehtinyt treenailla nimittäin viikkoa myöhemmin oli jo toinen kisa,nimittäin Kouvolan puolimaraton. Kyseessä olisi minulle ensimmäinen maraton ja pisin juoksu ikinä. Jännitys oli kova kyseisenä aamuna,  mutta onneksi se laantui hieman kun pääsin kisapaikalle jossa olikin paljon tuttuja sillä olin työpaikaltani houkutellut mukaan juoksemaan työkavereita, samoin triathlon porukasta oli mukana muutamia henkilöitä.

Vaikka minulla olikin puhelimessa urheilut tallentava sovellus niin sitä oli huono käyttää itse suorituksen aikana joten se olikin lähinnä tarkkailuun kuinka harjoitus oli sujunut. Tämän takia minulla oli vielä tiedostamaton ongelma jonka ymmärsin vasta puolimaratonin jälkeen.
Kisan starttilaukaus kajahti ja matkaan lähdettiin, ampaisin matkaan heti kärkijoukon perässä ja kuvittelin että juoksen vain omaa kisaa mutta niin se vaan on että tuollaisessa massatapahtumassa muut juoksija tempaavat vaan mukaansa ja liian lujaa sitä tuli lähdettyä. Ensimmäinen 10km sujui ihan hyvin vauhti hyytyi ainoastaa hieman. Mutta sen jälkeen vauhti alkoikin hyytyä hälyyttävää tahtia ja jaloissa alkoi myös tuntua rasitus hiljalleen. 15km kohdalla pohkeisiin sattui jo melkoisesti mutta silti sinnittelin eteenpäin hölkäten. Sitten tuli 17km ja oli pakko hidastaa kävelyyn pohkeet olivat lähes krampissa ja lenkkarit olin laittanut ihan liian tiukalle lähtiessä joten ne puristivat kovasti. Löysäsin tossujen nauhoja ja jatkoin matkaa kävellen, kohta minusta menivät ohi merkatut kahden tunnin juoksijat, hetken aikaa yritin pysyä heidän perässä mutta jälleen oli vaihdettava kävelyyn. Noin kilometri ennen maalia ajattelin että nyt juostaan kyllä loppumatka maaliin ja siihen minä pystyinkin. Virallinen aika ensimmäiselle puolimaratonilleni tuli 2h 10min 42sek.

Kouvolan puolimaraton

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti