maanantai 12. tammikuuta 2015

Kauden 2012 päätös

Olin asettanut haasteet erittäin korkealle heti ensimmäiselle triathlon kaudelleni. Tähän mennessä oli siis suorittanut Utin pikamatkan 500/18,5/5,5, Vantaan sprintin 750/20/5, Vartti triathlonin 500/40/10 sekä Kuopio triathlonin perusmatkan 1500/40/10. Tämä ei vielä minulle riittänyt vaan lähdin suorittamaan vielä yhtä pidempää matkaa joka löytyi Lappajärven Kivitipusta suomeen tippuneen meteori tekemän järven maisemista.  Eli nyt oli kyseessä puolimatka joka siis on yksinkertaisesti puolen teräsmies/täydenmatkan pituudesta oli uinti 1900m, pyöräily 90km ja juoksu 21,2km.
Tällä kertaa kisassa olisi siis todellista haastetta.
Tännekin oli tullut kisaamaan triathlon kurssilaisia joten ihan yksin ei siis tarvinnut matkaa taittaa.
Olin varannut majoituksen läheltä kisapaikkaa koska matka Lappajärvelle oli kerta kaikkiaan niin pitkä ettei sitä voinut tehdä samana päivänä mitä kisa oli. Kivitippu on kuuluisa ultramatkojen järjestämisestä, siellä on jo vuosi järjestetty juoksujen ultramatkoja. Tänä vuonna siellä oli ensimmäistä kertaa triathlon kisa sekä rullaluistelu järven ympäri.

Aamupalan jälkeen kisainfoon ja sitten märkkäriä päälle kiskomaan ja rantaan tekemään lämmittely uintia.


Vettä korvassa

Vielä hymyilyttää
Lämmittelyt tehty ja sitten kisaajat alkavat valmistautua lähtöön.


Kameralla täytyy aina hymyillä


Ready, steady, GO!

Siellä sitä mennään
Uinti tehtiin kahtena 900m kierroksena jossa välillä käytiin maissa kiertämässä tankkauspiste.

Vähän urkkijuomaa

ja takas järveen, onks pakko jos ei haluu?
Toisen kierroksen jälkeen tultiin jälleen rantaan jopa yllättävän hyvin menneen uinnin jälkeen. Tulihan siinä kuitenkin pisin avovesiuinti ja oma ennätys samaan aikaan. 1900m aika siis oli 41min 20sek
Lisää urkkijuomaa ja vaihtoalueelle

Märkäpuku pois

Kypärä päähän

Kengät jalkaan

Lisä pusero kisa-asun päälle koska oli hieman viileä keli

Sitten tallustellaan lankulle

Lankun jälkeen pyörän päälle ja polkemaan
Pyöräily ajettiin kolmena 30km lenkkinä. Heti pyöräilyn alusta tuntuma oli huono, ei oikein kulkenut tänään mutta päätin kuitenkin jatkaa. Meni eka kierros


ja lähdettiin toiselle, jonkin ajan kuluttua iski kusi hätä ja mahassa alkoi myös kiertää joten mieltä alkoi kaivaa keskeytys. Toinen kierros meni


ja lähdin kuitenkin viimeiselle kierrokselle koska oltiin jo näin pitkällä. Viimeinenkin kierros saatiin poljettua mutta aika ei ollut mikään mairitteleva 90km polkemiseen meni 3h 14min 2sek.
Pyöräilyn loputtua vaihdoin juoksu kamat niskaan ja painelin vessaan jossa sain kusi hädän helpotettua. Vessasta pääsyn jälkeen päätin kuitenkin jatkaa vielä matkaa sillä olihan kaksi kolmesta lajista jo suoritettu.
Matka siis jatkui, puolimaraton oli edessä. Juoksu tehtiin yhtenä lenkkinä 10,55km yhteensuuntaan ja sitten takaisin.  Ennen kääntö pistettä maha alkoi velloa jo kovasti ja toivoin että tankkaspisteessä olisi wc saatavilla mutta näin ei ollut. Joten ei auta juoksu vaan jatkuu. Missä se käännös tulee?? Huh, lopultakin paluu matka alkoi. Jälleen kerran sama huoltopiste jossa ei ollut wc:tä eli juomaa naamaan ja menoksi. Mahassa kiertoo jo todella pahasti ja mietin puskaan menemistä mutta kaikkialla on vain aukeata peltoa, APUA! Kaukana häämöttää metsä kun lähenen sitä näen tilaisuuteni tulleen ja painelen ryteikköön. Aah, mikä helpotus. Matka jatkui jälleen kevein mielin mutta sissi touhut olivat jättäneet polviin ikävät vaikutukset. Matkaa oli varmaan 6km jäljellä tässä kohtaa mutta molemmat polvet olivat nyt todella kipeät. Sitten takaa kuului tuttu ääni. Sirpa joka oli myös triathlon kurssilla oli tullut tänne juoksemaan maratonia ja oli nyt saanut minut kiinni. Hetken aikaa siinä juteltiin ja sain siitä sopivasti kannustusta, kiitos siitä. 2km maaliin polviin sattui nyt jo niin paljon että pieni itkun tiraus tuli mutta en luovuttanut jatkoin juoksu tai ennemmin hölkkää. 1km maali häämöttää silmissä. 500m, 200m, MAALI. JES, minä tein sen. Olin ihan loppu rojahdin heti maaliin päästyäni maahan makaamaan. Juoksuun kului aikaa 2h 15min 43sek.
Ja koko rytäkkään pitkine ja ylimääräisine taukoineen kului aikaa 6h 11min 5sek

Itsensä ylittäneet maalissa Vesa ja Sirpa
Maaliin pääsyn jälkeen selvisi että olin voittanut arvonnassa kylmägeeliä niin se täytyi napata mukaan. Sen jälkeen loput kamat autoon ja suunta kotia kohti. Matkalla täytyi kyllä pysähtyä ensimmäiseen pitseriaan mikä tuli vastaan koska nälkä oli niin valtava.

Kausi 2012 oli ollut upea vaikka kauden päätös ei niin hieno ollutkaan. Mutta oma ennätys tuli joka tapauksessa ja innolla jäin odottamaan seuraavaa vuotta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti