sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Action run ja Tehopakkauskisa

Triathlon kauden päätyttyä mutta kisailu halun edelleen ollessa korkea, lähdettiin etsimään toisenlaisia kilpailuja. Niitähän ei kauaa tarvinnut etsiä sillä joka vuotiset Action run sekä Tehopakkauskisa. Näistä ensimmäinen tuli vastaan 23.8. Action run joka on Kouvolan varuskunnan urheilijoiden järjestämä ja se tapahtui Utin varuskunnan ympäristössä.
Action runnin reitti sekä esteet

















Tämä kisa oli oikein mukavaa vaihtelua triathloniin, mutta jälleen kyseessä oli uudenlainen kilpailu niin eihän sitä oikein tiennyt millaisella varustuksella sitä pitäisi lähteä liikkeelle. Kisapäivä keli oli poutainen ja 18 asteinen, eli oikein hyvä päivä. Osallistujiakin oli saapunut paikaille sankoin joukoin ja Kouvolan puolimaratonilta tuttu kilpakumppani Miska oli myös paikalla. Kisa alkoi parin kilometrin helpolla juoksulla tietä pitkin mutta sitten tuli ensimmäinen este joka oli Motivaatia monttu nimeltään eli noin 15m korkea hiekkarinne joka piti mennä kolme kertaa ylös ja alas ennen kuin pääsi jatkamaan matkaa. Kuten kuvitella saattaa kengät olivat ihan täynnä santaa tämän esteen jälkeen ja oli pysähdyttävä tyhjentämään ne. Tässä vaiheessa Miska sitten otti minut kiinni ja meni ohikin, joten ei muuta kuin takaa-ajoon. Välillä Miskan sainkin otettua kiinni mutta sitten se taas karkasi omille teilleen. Vesiesteessä käytiin kahlaamassa noin polven syvyisessä vedessä yliesteiden ja mulla meni vettä kenkään, niiden hiekkojen seuraksi. 


Sitten kun päästiin vaunujen ylitykseen ja armeijan esteradalle oli Miskalla ongelmia ensimmäisellä esteellä niin siinä sitten ohitin lopultakin Miskan. Sitten oli enää suoriuduttava esteradasta ja juostava maaliin. Aikaa tähän kivaan touhuun kului 59min 39sek ja sijoitus oli itsellekin yllätys nimittäin 1/118. :)

Sitten tulikin aika lähteä Tehopakkauskisaan joka siis on Tetrapakin asiakkailleen järjestämä seikkailukisa. Tähän kisaan lähdettiin sitten Miskan kanssa tiiminä. Kisamatkasta taitettiin n. 6km meloen, n. 20km pyörällä ja n. 22km juosten. Joten mistään pikkulenkistä ei ollut kyse. Kisa alkoi säkkihyppelyllä jonka jälkeen lähettiin juoksemaan merkittyä reittiä pitkin tehtävän jako pisteeseen. Siellä sitten avattiin omalle joukkueelle osoitettu kirjekuori ja toimittiin ohjeiden mukaan. Jokaiselle etapille oli merkitty useita rasteja joista pari oli pakollisia ja loput sai käydä noutamassa jos halusi. Jokaiselta ylimääräiseltä sai pisteinä vähennystä kilpailuajasta. Mutta täytyi harkita tarkkaan menisikö rastin hakemiseen enemmän aikaa mitä sillä voi vähentää.

Tehopakkauskisan dataa
Kisamatkaksi tuli kokonaisuudessaa vajaat 50km ja kestoksi reilu 6 tuntia joten oikein mukava päivä metsässä siinä tuli oltua. Päivän päätteeksi tarjolla oli sauna ja ruokailu Marskin majassa jonne siis aamulla jo tultiin. Miskan kanssa sijoituttiin neljänneksi mutta en tiedä kuinka paljon kisassa oli joukkueita missäkin sarjassa, mutta neljäs on oikein hyvä sijoitus.

Tähän sitten päättyikin kausi 2013. Kaikkiaan kisoja tuli suoritettua 11 kappaletta mikä on melkoinen määrä. Kyllä sen huomasi loppukaudesta että kuntokin oli kasvanut hurjasti kesän aikana ja tuloksia alkoi syntyä.