maanantai 12. tammikuuta 2015

Vartti triathlon

Vantaan kisa oli niin upea kokemus että siitä innostuneena menin vielä osallistumaan kolmeen muuhunkin triathlon kisaan. Seuraava olisikin jo kolmen viikon päästä Kouvolassa nimeltään Vartti triathlon. Kyseessä olisi lyhennetty perusmatka eli matkat olisi 500m/40km/10km. Uinti tapahtuisi tälläkin kertaa uimahallissa ja pyöräilyosuudelle lähdettäisiin takaa-ajo lähdöllä, eli nopein uimari lähtee ensin ja siitä seuraavat sillä aika välillä mikä uinti ajoissa on.

Koska kyseessä olisi ns. kotikisa niin jännitys oli jälleen korkealla. Samoin jännitystä toi lisää se että siskoni oli perheineen kyläilemässä ja olivat tulossa katsomaan kisaani.

29.7.2012 koitti kisa-aamu, päivästä luvattii helteistä ja kosteaa. Koska sää ei estä kisojen pitämistä niin kamat taas autoon ja suunnaksi kouvolan keskusta uimahalli. Järjestelyt olivat tällä kertaa melko alkeelliset eikä varsinaista vaihtoaluetta ollut ollenkaan vaan pyörä jätettiin juoksukamoineen tien varteen jossa oli vartiointi. Kisan ajanotto oli myös järjestetty leimattavan elektronisen kortin avulla joka siis vaati pysähtymistä kisassa ja kortin leimaamisen.

Uinti tosiaan tapahtui hallissa ja koska osallistujia oli niin paljon ettei kaikki mahtuisi kerralla altaaseen tapahtui lähdöt lentävänä eli yksi kerrallaan yhdellä radalla ja kun edellinen lopettaa seuraava hyppää altaaseen ja ui oman osuutensa jonka jälkeen altaasta piti nousta pois ja leimata ajanotto kortti jotta aika pysähtyisi uinnille.
Noh, meikäläisen vuorotuli ja ei muuta kuin menoksi. uinti itsessään sujui hyvin mutta siinä kun kaikkensa antaa niin kädet oli sen verran loppu etten jaksanut nousta altaan päädystä ylös itse. Onneksi kanssa kisaajat sitten auttoivat minut ylös altaasta ja pääsin leimaamaan uinnin ajan päättyneeksi. Ajaksi sain tällä kertaa 500m 10min 40sek
Huh, uinti suoritettu ja sitten valmistautumaan pyöräilyyn. Pyöräilyreitti meni osan matkaa minun harjoittelu reittiä joten pidin sitä hieman etuna.
Lopulta tuli minun aika lähteä matkaan, Pyöräily sujui hyvin, sain ohitettua muutaman kisaajan melko nopeasti kunnes päätin että tuon polkijan peesiin jään. Hetken aikaa siinä polkiessa tuli meidän seuraksi pari muutakin kisaajaa. Tähän väliin täytyy selventää että miltein kaikissa triathlon kisoissa pyöräilyssä on peesikielto eli toisen pyöräilijän perässä ei saa ajaa. Väli vähintään 10m takarenkaasta eturenkaaseen. Mutta tässä kisassa peesaus oli sallittua joten sitä käytettiin hyödyksi, saahan siitä jopa 30% edun eli on kevyempää polkea.
Kun päästiin Utin ABC:n kohdalle niin meidät yllätti todella rankka vesisade. Vesi ja kura lentää kun ajaa 50cm toisen perässä mutta se ei haittaa. Sade ei onneksi kauaa kestänyt ja päästiin kääntö paikalle jossa oli aikakortin leimaus.

leimauskorttia etsiessä meni hetki aikaa
Leimauksen jälkeen matka jatkui ja he joiden kanssa oli polkenut olivat niin ystävällisiä että olivat polkeneet hieman hitaammin jotta saisin heidät kiinni. Näin tietenkin tein. Jonkin aikaa siinä taas poljettiin kunnes yksi porukasta lähti kiihdyttämään vauhtiaan. Yritin pysyä mukana mutta totesin että nyt on jalat niin hapoilla etten kerta kaikkiaan pysty moiseen niinpä putosin pois peesi porukasta ja jäin polkemaan yksinään. Sujuihan se pyöräily yksinäänkin mutta huomattavasti hitaammin. Ajaksi tuli 40km 1h 13min 52sek keskarilla 32,49km/h.
Sitten juoksemaan. Tällä kertaa juostiin pururadalla ja siltä matkalta ei mäkiä puuttunut. Kova pyöräily tuntui jaloissa ja pohkeet olivat jälleen kireät ja niitä joutuikin venyttelemään pariin otteeseen matkalla.

Juoksu hymyssä suin vaikka jalkoihin sattuu

taskuissa vielä geelejä ja juoksuvyössä juotavaa.
Juoksu oli siis melkoisen tuskainen ja hikinen sillä kosteus metsässä oli todella korkea ja lisäksi hellepäivä niin mikäs siinä hölkötellessä.
Maaliin kuitenkin päästiin 10km juoksun jälkeen ajalla 1h 6min 10sek. Kokonaisajaksi tuli täten 2h 30min 42sek ja sijoitus oli 10/14.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti