lauantai 17. tammikuuta 2015

Kuopio perusmatka 10.8.2013

Kuopion kisaa odotin kovasti sille edellisenä vuonna siellä kisa kulki erittäin hyvin ja samaan toivoin myös tältä vuodelta. Olihan nyt takana huomattavasti enemmän kisaamista kuin viime vuonna niin luultavasti myös vauhti tulisi olemaan kovempi. Vaikka Kuopioon onkin jonkin verran matkaa ajoimme sinne silti vasta kisapäivänä ja siten säästimme hieman yöpymiskustannuksissa. Tämä kertainen kisa kuuluu Joroisten tapaan Suomen eliittiin joten järjestelyt ovat huippuluokkaa ja sen kyllä huomaa paikalla ollessa. Sarjoja ja sitä kautta lähtöjä on useampia joten jos haluaa tulla katsomaan millaista triathlon on niin täällä riittää seurattavaa kyllä koko päiväksi. Kaikkein eniten katsojia tulee kuitenkin päivän päälähtöön joka on perusmatkankisa ja siihen niitä tuleekin sitten jo runsaasti.
Jälleen käytiin ilmoittautumassa kisaan ja tarralappuja liimailtiin pyörään ja kypärään sekä ajanotto chippi jalkaan. Sitten olikin jo aika mennä kuuntelemaan kisainfoa. Infon jälkeen olikin jo aika kiskoa märkäpukua päälle ja suunnata järveen tekemään verryttelyä ja tunnustelemaan onko vesi märkää ja kylmää.

Märkkäriä kiskomassa päälle
Alkuverrat tehty

Sitten jo odoteltiin kisan alkua
Porukkaa on jo saapunut mukavasti rantaan odottamaan lähtöä
Ja sitten mentiin kylmään Kallaveteen
Uinti suoritettiin kahtena kierroksena ja toiselle lähdettiin hypäten veteen.
Uinti suoritettu ja kiireesti vaihtoalueelle
Tällä kertaa uinti sujui yli odotusten, yllätin jopa itseni kuinka lujaa olin saanut uitua 1500m. Olin ottanut taktiikaksi että lähden säästellen liikkeelle ettei tule hyytymistä vaan saisin pidettyä saman tahdin koko uinnin läpi ja se taktiikka toimi erittäin hyvin, jopa niin hyvin että Tiinakin yllättyi miten nopeasti suoritin uinnin. Aikaa uintiin meni tasan 31 minuuttia. Joka on edellis vuotta 6min 50sek nopeampi.

Polkee polkee, kyllä sitä ketjua riittää

Tuulispäänä hän siinä liitää

Ja kas pyöräily suoritettu
Pyöräily sujui erinomaisesti tälläkin kertaa täällä Kuopiossa ja sain kelattua myös tässä lajissa oman reitti ennätyksen ajalla 1h 12min 2sek joka on 10min 20sek nopeammin kuin edellisenä vuonna, Tässä vaiheessa kisaa siis näyttää erittäin hyvälle.

Tossua vaan toisen eteen

Maalisuora eikun maalimutka mutta loppukiri kuitenkin
Juoksu sujui myöskin hyvin, vaikkakin loppupuolella alkoi pohkeissa tuntua siltä että ne saattaa krampata milloin tahansa. Myös juoksussa yritin tehdä parempaa tulosta mitä edellisenä vuonna mutta kisan aikana en muistanut tarkkaan paljonko edellis vuoden juoksun aika oli ollut ja se aika minkä muistelin vaikutti siltä että jään kauaksi siitä, joten menin vain niin lujaa kuin kykenin. Loppuaika juoksulle oli 49min 53sek mikä näin jälkeenpäin tarkasteltuna jäi edellisvuoden ajasta ainoastaan 35 sekuntia. Kun vain olisin tiennyt että menee niin tiukille niin olisin kyllä hieman kiristänyt tahtia. Mutta koko touhun aika oli 2h 37min 12sek joka on edellisvuotta 11min 15sek nopeampi ja eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen tulokseen. Sijoitus oli 17/38.