sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Uinti ja triathlon kurssille

Sikäli olin heti alkuun ongelmissa uuden harrastukseni kanssa koska siinä vaadittiin uintia ja se taito minulta puuttui täysin, jouduin siis alkaa kyselemään uinnin alkeiskursseja heti ekaksi. Nettiä selailemalla löysinkin vesiliikunta Virtauksen sivuilta että siellä olisi alkamassa aikuisten tekniikkakurssi, joten sinne siis ilmoittautumaan.

Vuosi 2011 meni itsekseni treenaten peruskuntoa hiljalleen ylöspäin. Olinhan todellakin ollut täydellinen sohvaperuna ennen uuden elämän aloitusta, en siis ollut harrastanut mitään vakituista liikuntaa/urheilua ennen tämän lajin aloitusta. Olin kyllä pienestä pitäen pyöräillyt jonkin verran maastopyörällä mutta en niin paljoa että sillä olisi mitään kuntoa saanut aikaan.

Ekat treenit tallentuivat puhelimeen ladatulla Sports Tracker sovelluksella johon hieman myöhemmin hankin sykevyön lisävarusteeksi. Täytyy sanoa että ekat juoksut olivat ihan hirveitä kun ei osannut arvioida kuinka lujaa sitä pitäisi mennä, niin tietenkin sitä juostiin täysillä ja sitä vauhtia ei kauaa menty ennen kuin sydän oli kurkussa ja oli pakko hidastaa kävelyyn. Kuten alla näkyy nopeus käyrästä että välillä on pysähdelty sekä kävelty.

Ensimmäinen juoksulenkki
Ensimmäinen pyörälenkki
Tämä seuraava juoksulenkki jäi mieleen parista syystä. Oli nimittäin minun syntymäpäivä ja olin päättänyt että tuona päivänä juoksen koko lenkin enkä hidasta kävelyyn kuten aikaisemmin olin joutunut tekemään ja ekaa kertaa olin saanut myös sykevyön käyttöön niin sain myös sykkeet tallennettua. Samoin vauhdin suhteen asiat hieman järevöityneet eikä juostu enää täysillä.

Eka juoksulenkki sykevyön kanssa

Syksyllä 2011 oli siis ekat treenit uinnin merkeissä ja siitä se opettelu sitten alkoi.
Täytyy kyllä sanoa että sen kurssin tunnit olivat kyllä hirveää räpiköintiä ja eihän siitä käteen jäänyt muuta kuin uinnin alkeet. Joita piti sitten vaan harjoitella kovasti mutta hidasta se eteneminen oli alkuun. Jonkin aikaa uintikurssin jälkeen törmäsin Kouvolan Prismassa Vesiliikunta virtauksen vetäjään joka kertoi että on kasaamassa triathlon kurssi joka alkaisi alkuvuodesta 2012.

Vuoden vaihduttua 2012 puolelle olinkin ilmoittautumistilausuudessa Kouvolan jäähallissa muutaman muun lajista innostuneen kanssa. Paikalle oli tullut kertomaan kurssista Virtauksen vetäjä Pia ja hän oli ottanut mukaansa myös nuoren triathlon lupauksen Jasmin Pienimäen. Tilaisuudessa sovittiin että tähtäin olisi keväällä Vantaalla järjestettävässä triathlon kisassa. Matkana olisi sprintti eli uintia 750m, pyöräilyä 20km ja juoksua 5km.

Jassusta tuli hyvin pian kurssin päävalmentaja ja hyvin hän treenejä vetikin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti