torstai 9. marraskuuta 2017

Treenikauden aloittelu ja kauden 2018 ennakot

Treenikauden aloittelu ja kauden 2018 ennakot


Kausi 2017 oli siis ohitse, duathlon kisan jälkeen mietin että lepokauden jälkeen laitan kalenteriin muutaman juoksu kilpailun ennen kuin joka talvinen juoksu cuppi alkaa. Pian kuitenkin luovuin siitä suunnitelmasta ja päätin keskittyä tällä kertaa treenaamiseen. Kävin kuitenkin juoksemassa tutulla reitullä oman anakynnysjuoksu testin jota on nyt tullut tehtyä noin vuoden verran säännöllisen epäsäännöllisesti. Vielä kun oli kesältä vähän pohjia jäljellä niin hyvin tuntui juoksu kulkevan ja sain samalla rikottua oman 10km ennätyksen, nyt kello pysähtyä näyttämään aikaa 43min 24sek. Tässähän ihan pääsi yllättämään itsensä. :)
Nyt olisi kyllä hyvät pohjat siirtyä harjoituskauteen ja lähteä tuosta kasvattamaan juoksu vauhtia. Kauaa tosin ei ehtinyt treenailla kun flunssa iski päälle ja tällä kertaa päätin parannella sen kunnolla ettei vaan jää mitään jälkitautia kytemään ja kiusaamaan. Viikon verran vain liikkumista harjoittaen parannettiin tauti pois. 

Sauvakävely lenkillä vaimon kanssa, laatuaikaa :)

Viikon verran tosiaan huilattiin ja sen jälkeen alettiin hiljalleen kysellä kropalta miltä urheilu tuntuisi. Edellisen kauden treenit olin tosiaan vetänyt täysin hatusta mutta tulevaan päätin lähteä edes jonkilaisilla ohjeilla. Kaivoin esiin vanhoja treenisuunnitelmia Jassulta sekä Triabaselta saadut ohjelmat, myös internetin uumenista etsin muutamat valmiit treenipohjat. Jassu oli tosiaan valmentanut minut 2015 käytyyn tähän mennessä ainoaan täydenmatkan kilpailuun ja nyt ajattelin että siinä voisi olla hyvä pohja millä lähteä tekemään treeniä. Kaiken lisäksi sattui niin hyvin että ohjelman aloittava viikko 36 oli juuri käsillä ja pystyisin tekemään ohjelmaa samaan tahtiin kuin se oli alkujaan suunniteltu. Ikävä kyllä minulla on tallella ohjelmat ainoastaan viikolle 15 asti. Kaudelle 2016 suunnitellut Tribase ohjelmat taasen alkavat viikolta 40 ja päättyvät viikolle 2 jonka jälkeen pieni tauko ja sitten ne jatkuvat viikolta 9 loppuakseen viikolle 24. 

Nyt siis sovellan Jassun ja Tribasen treenejä keskenään mutta jossain kohtaa alkuvuotta täytyy ottaa käyttöön myös netistä kaivettuja treeniohjelmia jotta tekemistä riittää koko kesälle ja niistä saa sitten myös kisoihin valmistavat ohjeet.

Kisoista puheenollen, ensi kesälle on varattuna harvinaisen vähän kilpailuita sillä ainoastaan kahteen kisaan olen ilmoittautunut ennakolta. Vaikka molemmat järjestetään suomessa ovat ne silti kansainvälisiä tapahtumia. 

Ironman Lahti 70.3 Finland 30.6.2018   

 

Ensimmäinen Ironman kilpailu Suomessa niin onhan sitä sinne lähdettävä. Heti kun tieto asiasta julkaisiin olin varma että tuolla ollaan tapahtui mitä vaan. Siispä heti rekisteröinnin avauduttua ilmoitin itseni kilpailuun.


Toinen kisa jota olen jo muutaman vuoden katsellut järjestetään Turussa. Osallistumismaksuja katsellessa totesin että ensimmäisessä maksuportaassa ilmoittutuminen on halvempi mitä Joroisille osallistuminen siispä päätös oli helppo kumpaan kisaan lähden.

Challenge Turku 12.8.2018

Halfdistance

Syyskuun aikana tuli harrastettua maastopyöräilyä jonkin verran onhan se oikein mukavaa vaihtelua puuduttamaan maantiepyöräilyyn.


Sateenkaari



Mukavaa se maastossa pyöräily on mutta toisinaan erittäin likaista puuhaa
Mutta on niitä tunteja ehtinyt jo sisälläkin tulla traineriin.


Onneksi nykyään on hyvät ohjemat mikä helpottaa sitä tasaista jurnutusta mitä se trainerilla polkeminen muuten tahtoo olla. Minulla on käytössä Trainerroad ohjelmisto ja sen lisäksi valkkaa Youtubesta sopivan pyöräilyvideon (huom. esim.) jonka laitan taustalle pyörimään ja kaiken tämän kruunaa vielä Retroperjantai podcast lähetykset netistä kuunneltuna. Kyllä tuolla tavalla tunti tai pari häviää huomaamatta pyörän ja trainerin päällä.

syyskuun treenimäärät:
403km
35h

Lokakuussa tunteja sekä kilometrejä pääsi kertymään hieman enemmän kun sain treeniohjelmat rullaamaan kunnolla.

Treenimäärät:
523km
47h

Täytyy kyllä sanoa että näin parin vuoden tauon jälkeen ohjeman mukaan treenaaminen on todella kivaa. Kaikesta saa jotenkin enemmän irti kun lapulla lukee että tänään on tällainen rääkki tiedossa. Vaikka juuri tuon takia pidin treeniohjelmista välivuoden kun se tuntui niin pakottavalta tavalta treenata kun ohjelmassa lukee mitä tänään tehdään. 

Niin tosiaan olin aivan unohtaa, onhan minulla kolmaskin kilpailu mihin olen ensivuodelle ilmoittanut itseni. Tämä tosin ei ole kesällä mutta tapahtuu silti "vedessä." Imoittuduin nimittäin Finlandia-hiihtoon, kisataktiikka olisi luistellen ja matkana tuplat viime kertaan verrattuna eli 100km.




Lumesta ei ollut tietoakaan kun tähän ilmoittaudun, vettä vaan satoi kovasti. Tähän kertaan täytyisi kuitenkin panostaa vielä enemmän mitä viime vuonna. Siispä välittömästi kun Valkealassa avautui tykkilumilatu niin siellä sitä oltiin sivakoimassa. Nyt on kolme kertaa tullut käytyä suksien päällä ja matkaa on kertynyt 55km yhteensä. Hyvin se suksi kulkee jälleen vaikka ekan kerran jälkeen olkapäät sanoivatkin tottumattomina touhuun että vähempikin olisi riittänyt ekaksi kertaa.

 Hiihtobaanalla ollaan


Sitten tulin sotkeneeksi itseni vielä tämmöisen järjestämiseen. Katsotaan miten rahkeet riittää minulla ja seuralaisilla. Alkuvalmistelut ovat hyvällä mallilla, reitti on selvillä ja mitattuna. Joten kaikki vaan mukaan kokeilemaan miten se juoksu kulkee helmikuussa Valkealassa.
Kisaan ennakkoilmoittautumiset otataan vastaan Ennakkoilmoittautuminen webscorer
ja lisää infoa kisasta löytyy linkin takaa Talvijuoksu cup